Valitse sivu

Joulun tuntua ja tuoksua

Ensimmäiset piparit leivottiin itsenäisyyspäiväksi. Vaikka valitettavasti ei tänä vuonna juhlien pukuloistoa nähtykään, keräännyttiin silti perheen naisvoimin telkkarin ääreen itsenäisyyspäivän iltana. Ja siihen ”hiljentymiseen” ovat aina kuuluneet herkulliset juustot ja vastaleivotut piparit – ja pipareiden tuoksu koko kodissa. Niin tänäkin vuonna.

Tyttäret koristelivat jo kuusen. Tavallisesti ei vielä näin aikaiseen ole kuusta laitettu. Mutta ei ole tämä joulu muutenkaan niinkuin joulut yleensä. Yritetään vähentää ”kaupoissa juoksemista” ja tilataan enemmän lahjoja netistä. Toivottavasti voidaan käydä vanhuksia katsomassa joulunpyhinä.

 

Vähän koristelua jouluun

Joulukuusi ja muutama joulukoriste on kaiveltu esiin ullakolta. Maassa on vain muutama milli lunta, niinpä talvista tunnelmaa lisätäkseni, maalasin ulko-oveen lumikiteitä hammastahnalla. Se on helppo pestä pois lasista sitten joulun jälkeen.

 

VillAA

Joululahjoiksi lähtee taas sukkia ja lapasia, vaikka niitä ei ole niin toivottukaan. En vain ole voinut olla neulomatta.