Valitse sivu

Toukokuun tuulet, lämpimät kesätuulet

 

Olet kutsuttu juhliin,
teetät puvun,
kasvot,
hiukset,
kynnet:
panssari on valmis.

Ilta onnistui yli odotusten:
et tavannut ketään,
kukaan ei tavannut sinua.

– Helena Anhava

Kevät on lopultakin tuonut mukanaan vihreää. Koivujen pienten lehtien mukana ulos tullut harmaan tilalle kaunis, hento vihreä. Olen sitä kauan odottanutkin. Kukkapenkistä nousee jo narsissitkin, vuokkojen ja pienet sipulikukat. Vihreää on näkynyt paljon muuallakin, ainakin kirkasta, Käärijän vihreää. Itse en ole neulonut Käärijä-sukkia, (joita näkyy nettikuvissa paljon tehdyn), mutta vihreää lankaa on odottamassa seuraaviin sukkiin.

Kevään lämpimiä tuulia pääsin haistelemaan Tallinnaan, jossa kevät oli vähän pidemmällä mitä Kuopiossa. Siellä tuli kierreltyä vaatekaupoissakin. Kesäksi oli tarjolla paljon tosi kirkkaan värisiä vaatteita. Nyt voisi omakin vaatekaappi saada värikkäämpää vaatetta, vaikka Gudrun Sjödeniltä. Liikaa mustaa ja harmaata sieltä löytyy. Keväällä ja kesällä voi kaikkein synkimpiin vaatteisiin pukeutua, eikä muutenkaan synkistellä. Jätetään ne syksyyn. ( Joka on onneksi vielä kaukana).

 

 

Kesää ruukkuihin

Ensimmäisiä ruukkuistutuksia laitoin äitienpäiväksi. Orvokkeja, miljoonakelloa ja köynnöskrassia uskalsin jo ulos laittaa. Pieni, taimesta kasvatettu pelargoinkin pääsi jo ”melkein ulkoilmaan”, eli kuistille.

 

 

Tampereen tuliaiset

Huhtikuun lopun Tampereen reissulta tarttui mukaan kolme uutta grafiikkaa. Kuopiossa kehystämisen jälkeen ne löysivät paikkansa seinille. Yksi niistä, vihreä ja ei esittävä, löysi paikkansa olohuoneen lipaston päälle. Manu vaan tahtoi tulla mukaan kaikkin kuviin, niinkuin tähän penkille. Tytöt ovat antaneet penkille kuvaavan nimen, piinapenkki. Niin kova siinä on istua.

 

Jamiroquai saa aina vaan niin hyvälle tuulelle.

Tässä nuoruutta, nostalgiaa…Dream on! Uusin maustein.