Valitse sivu

Aika rientää

Joulu lähestyy melkein huomaamatta…Ensimmäisen amarylliksen halusin jo hankkia. Kun aloissa aloittaa ”joulukukkailun”, niin ehtii nauttia monista kukista jouluun ja sen ylikin, tammikuuhun, saakka.

Aika tuntuu kuluvan vaan vuosi vuodelta nopeammin. Yhdessä päivässä ei ehdi tehdä paljoakaan ja viikko tuntuu menevän ”ihan hujauksessa”. Kirjoja olen onneksi ehtinyt lukemaan tänä vuonna enempi kuin vuosiin. Yksi hyvistä ja mieleen jääneistä kirjoista on ”Kuinka aika pysäytetään”, kirj. Matt Haig. Kirja kuuluu ns. spekulatiiviseen fiktioon. Siinä liikutaan eri aikatasoissa  1800-luvun lopun ja nykyajan välillä ja sivutaan samalla myös historian (oikeita) tapahtumia. Historia oli lukiossa yksi inhokkiaineistani, mutta tällä hetkellä moni historiallinen asia kiinnostaa. Parempi myöhään…. 

Etupihan kivikäytävä alkaa olla valmis tämän vuoden osalta. Nyt saavat liuskekivet talven ajan painua ja keväällä lisätään vielä kivituhkaa väleihin. Keväällä haluaisin rakentaa vielä kivireunaisen kohotetun kasvialtaan pihavalon ympärille. Pitää jättää pihaprojekteja vielä ensi kesällekin. Nyt on hyvää aikaa suunnitella uutta ja miettiä uusia kasveja pihaan.

Valaistu ikkuna

Eteisen ikkunan jouluista valoa.

 

”Joulukatu”

Nyt meidän lipputankovalojen lisäksi naapuri halusi ja laittoi pihalleen samat valot. Ja vielä kolmaskin, meitä vastapäätä asuva perhe miettii, laittaisiko lipputankoonsa samanlaiset valot. Alkaa olla Ukkokodintiellä valoisaa.

 

Ensilumi 11.11.illalla.