Valitse sivu

Helmiä luonnossa

Etymologia on minua aina kiinnostanut. Kuukausillekin suomalaiset ovat omat nimensä keksineet ja monet niistä kuvaavat luontoa. (Monet muut maat kun ovat tyynyneet vain kuukausien latinankielisisiin nimiin). Suomen kielen sana helmikuu on saanut nimensä jäähelmistä, joita syntyy
kun suojasään jälkeen pakkanen kiristyy. Maaliskuu taas viittaa ajankohtaan, jolloin maa alkaa lumen alta näyttäytyä. (”Maaliskuu maata näyttää”).

Pienenä eskari-ikäisenä liikuin paljon yksin ulkona. Isosisko oli koulussa ja minäkin jo odotin innokkaasti kouluun pääsyä. Niiltä ajoilta muistan hyvin kevään ja sen kirkkaan auringon. Monesti tein eväät, kiipesin kotitalon taakse etelärinteelle. Sinne menin ”pälveen” kivelle istumaan ja eväitä nauttimaan.
Veikko Huovisen tuotanto ei vielä silloin ollut tuttua, mutta jotain ”sinisiä ajatuksia” siinä mietin. Tai sitten hiihtelin pellon reunaa aurinkolaiseissa ja ohuessa kevättakissa, vaikka siinä vähän vielä vilutti, mutta talvitakkiakaan
ei voinut enää pukea.
Kevät ja alkukesä ovat minusta olleet ne parhaat kuukaudet. Aina jotain uutta keväällä maasta nousee. — Jospa tämä kevät/kesä toisi jotain uutta ja yllättävää elämään.

umpikujassa…

Kuopion Niiralasta löytyy tällainenkin pieni kadunpätkä. Onneksi en ole tuonne vielä joutunut, vaikka siinä lähellä olenkin käväissyt. 🙂

Valkeisenlammen rantaa on tullut kuvattua eri vuodenakoina. Sen rannalla on asuttu ja nytkin sen lähellä ollaan. Monesti kävelylenkeillä tulee pysähdyttyä kuvaamaan kasveja ja lammen puistoja. Tämä katukyltti Niiralassa suorastaan huusi pysähtymään ja sitä kuvaamaan.

 

 

 jo vihertää

Vihreää väriä etsin uusiin lankoihin, vaatteisiin ja siustuksiin. Valitettavasti pihalla ei vielä ole vihreää muualla kuin havuissa ja rodoissa.

Toinen kevään suosikkivärini on lila. Siitä kirjoneule työn alla.

 

 

SISUSTUSTA…

Vanhoja maljakoita on kertynyt nurkkiin vuosien saatossa. Keittiön kaappeihin niitä ei mahdu, mutta mieheni nikkaroi maljakkohyllyn ikkunan yläpuolelle. Tässä osa maljakoiden ”kokoelmasta”.

 

Tässä helmikuun video; Siivekäs tyyppi lentelee ja Seal laulaa kuin Kerubi! Niin kaunista, että kylmiksii!

Ja tässä vielä toinen hyvä-ääninen. – Ja siistejä autoja. Tällä herralla niitä riittää omille videoillekin, kun löytyy n.50 autoa tallista.