Valitse sivu

Paluuta arkeen -hissukseen

Näissä järvinäkymissä Pielisen rantoja Nurmeksessa. Siellä on nyt uitu, soudeltu ja saunottu. Mustikkaa rannalta ehdittiin kerätä puolisen tuntia, ennekuin alkoi satamaan. Siitä päivästä lähtien alkoikin viileämpi aika ja kauan kaivatut sadepäivät.

Pitkien helteiden jälkeen nyt tuntuu, että jaksaa taas paremmin. Elokuu on ollut uuden alun aikaa, kun kouluaikoihin sai aloittaa uuden luokka-asteen. Odotin innolla uusia koulukirjoja ja niiden uutta ”tiedon maailmaa”. Nyt vanhempanakin, elokuu on uuden ajan alku, ei niinkään kesän loppu. Kesän vitamiineja on tullut tuoreista kasviksista ja auringosta. Syksyn sato valmistuu ja luontokin on muhkeimmillaan. Aikoinaan roomalaiset juhlivat uuttavuotta keväällä. Juutalaisten vuosi vaihtuu syksyllä, vaihdellen elo-syyskuussa.  Syksy olisikin luonteva aika juhlia vuoden vaihtumista. Joidenkin vuosi vaihtuu taas kevät- tai syyspäiväntasauksen aikoihin. Tämä gregoriaaninen kalenteri on laittanut uudenvuoden pimeimpään – ja meille kylmimpään aikaan vuodesta. Ei niin kiva aika….Pitää varmaan levittää länsi-Suomesta lähtenyttä syksyn valojuhlaa, venetsialaisia, tänne itäiseenkin Suomeen. Kun meidän perheessä ei niin ravuista pidetä, että rapujuhlat järjestettäisiin, niin venetsialaiset voisi olla sellainen pieni piristys pimeneviin, mutta vielä lämpimiin iltoihin.

Uutta remonttia – nyt eteisessä – aloitellaan. Nyt kun ulkona joka päivä sataa, niin löytyy vaihteeksi sisällä tekemistä. Tai no, vanhassa talossa löytyy AINA jotain pientä remontin tarvetta. Nyt vain mietittin mikä eniten omaa silmää ärsyttää ja se on eniten eteisen lattia ja sen vaatekaappi.

Hidasta elämää – sivuilta löysyin tämän sitaatin, joka on myös niin paikkansapitävää että… Ei kai tässä elämässä kukaan kolhuitta selviä. Eri lailla kaikki jossain vaihessa rikki mennään. Ja se, miten niistä eteenpäin jatkaa merkitsee. Nouseeko sitä ylös ja jatkaa vai jääkö vain ”maahan makaamaan”.

Ehjä ei ole se, joka ei ole koskaan mennyt rikki.
Vaan se joka tuntee sirpaleensa ja kantaa niitä hellästi.”

Kesän satoa

Kesän satoa saadaan nauttia pitkin pitkää talvea; pakastin on melkosen täynnä marjoja. Mutta tuoreista marjoista nautitaan  nyt vielä hetki, kun voidaan.

 

Kesäisiä käsitöitä

Puuvillaa kesän käsitöihin. Virkattu patalappu 70-luvun malliin.

 

 

Pielistä soutuveneestä nähtynä. saaren taakse jää Bomba, niemenkärjen taakse vasemmalle Nurmeksen keskusta.

Kun Pielisen selältä tuulee, niin sitten TUULEE.