Valitse sivu

Sukulointia ja lähimatkailua

Vaikka niin hyvätä tuntuukin lämmin sää pitkän talven jälkeen, niin viimeisimät viileät yöt ovat antaneet pitkästä aikaa paremmat yöunet. Kun kohta alkaa yöt vielä pimenemään, niin se se vasta auttaa saamaan paremmin nukuttua. Minä niin kahdehdin niitä, jotka voivat nukkua ihan missä vaan ja milloin vaan. Itsellä kun saa olla pimennetyt verhot, unimaski ja (muualla kuin kodin hiljaisuudessa) vielä korvatulpat. Kun vielä on yrittänyt melatoniinilla saada parempaa unta, sen auttamatta, niin silloin sitä on tyytyväinen, jos on saanut nukuttua edes melko hyvin. Ja keväällä ja syksyllä yleensä ihan hyvin. Valoisat yöt ja talven kaamosaika eivät ole niitä parhaan unen aikoja, valitettavasti.

Tässä kuvassa yksi kuistin alla asuvista kuudesta siilinpoikasesta tuli päivällä katsomaan mitä oikein puuhaan, kun kastelin kasveja. Nyt pitää muistaa laittaa siiliperheelle joka päivä vettä ja välillä kissanruokaa, että pärjäisivät.

Tänä(kään) kesänä ei päästä lomalle Suomen ulkopuolelle, mutta nyt on tavattu lähisukua ja pyöritty Savo-Karjalassa. Päästiin käymään pitkästä aikaa Helsingissäkin ja sieltä käsin Lohjalla messuilla, Muurlassa lasitehtaalla ym lähiseuduilla.

 

 

kesän käsitöitä

Sukkien ja lapasten neulomisen jälkeen piti tehdä jotain suurempitöistä. Niinpä löysin vihreät puuvilla-pellavalangat Paapo-nettikaupasta (hyvä valikoima ja nopea toimitus),  ja sain itselleni viileän kesäpaidan.

 

MESSUILUA

Viime kesänä ei päästy messuille, mutta onneksi nyt päästiin asuntomessuille. Tänä vuonna Lohjalla. Sää suosi ja oli taas kiva nähdä uutta rakentamista. Ensi kesänä Naantaliin?

 

Pihan valkoiset tämän hetken kukkijat.