Valitse sivu

Keskikesällä

…”Tässä on kesä.
Vieressä, yllä ja eessä.
Neilikan terissä telmien.
Mansikan punassa posket.
Ilojaan ilmoille huutaen
lauluna rantarastaan.
Kurotat kätesi vain
ja kas — se on kesää täynnä!

Tässä on ihana olla.
Kesäkiireitä katsella muurahaisten.
Tämä on onnea, tämä.
Katsella.
Aatoksitta.
Taivas telttana yllä
niinkuin sininen silkki.
Katossa huikean kiiltävä kultaraha”…

Uuno Kailas

 

Juhannuksen herkut

Juhannuksen perinteiset herkut; uudet perunat eri lisukkeilla ja Brita. Tämän vuoden juhannus vietettiin kotona remontoiden ja siivoillen ihan vaan pienellä porukalla. Brita-kakustakin tehtiin vain pieni versio.

 

Ruusujen aika

Takapihan juhannusruusu kukkii ihan ajallaan. Pientä porttia suunnittelin, mutta onneksi talosta löytyy hyvä puuseppä, joka sai portin toimivaksi. Minä vaan sen lopuksi maalasin. Samantyyppistä, vanhanlaista puuaitaa on nyt mietitty tehtäväksi etupihalle. Siellä ei kiiltotuhkapensas tunnu joissakin kohdissa kunnolla kasvavan ja aidanteessa on ikäviä aukkoja.

 

Eteisestä yläkertaan menevät portaat saavat hyvin valoa yläkerran aulan kattoikkunasta. Kun tänne muutimme (n. 10 vuotta sitten), portaikon paneliseinä oli maalattu siniseksi ja portaissa oli tiukasti 70-luvulla liimattu ruskea, kulahtanut kokolattiamatto. Työtunteja meni portaiden kanssa aika monta, mutta kyllä se kannatti.

Muutenkin taloon on ”uponnut” monta litraa valkoista maalia. Niin paljon oli 90-luvulla käytetty sinistä maalia seiniin, ovenkarmeihin – ja yläkerrassa kattoonkin. Ensimmäisinä vuosina muuton jälkeen melkein kaikki sisäseinät saatiin maalattua tai tapetoitua, mutta kohta moni seinä alkaa olla jo uusintamaalauksen tarpeessa.