Valitse sivu

Kyllä nyt tarkenee

Nyt touko-kesäkuun vaihteessa on jäänyt sisätilojen laittaminen vähemmälle, kun on päässyt lopultakin pihatöihin. Uusi kohopenkki on saatu kasattua. Siihen tulleet graniitit ovatkin odottaneet takapihalla muutaman kesän, kun niille ei tuntunut paikkaa mistään löytyvän. Mutta nyt saatiin kaikki entiset Kuopion torin päällysteenä aikanaan olleet kivet käytettyä.

Kissanpennun muutettua on pitänyt olohuoneessakin vähän karsia tavaroita. Lipaston päällä pitää olla mahdollisimman vähän mitään, eikä mitään särkyvää, viherkasveja piti otttaa ikkunalaudoilta pois, kun kissa oli niistä liikaa kiinnostunut. Yhdet pitkät verhotkin lähtivät vähääksi aikaa kaappiin, kun Manu niitä liikaa ”taputteli”. Kunhan nyt kissa kasvaa, niin sitten voi olohuonetta paremmin somistaa.

 

 

Pihakaffit

Nyt tarkenee juoda päiväkahvit katetussa pergolassa, syreenien suojassa. Tänä kesänä on vain ihan ennätysmäärä itikoita ilmassa.

 

Kirsikankukkia ja syreenejä

Takapihalle viime syksynä istutettu kirsikka kukkii. Rusakot ehtivät maaliskuussa harventamaan puun alaoksia, mutta onneksi puu selvisi siitä iskusta. Pitää olla viisaampi ensi syksynä ja laittaa suojaverkko aiemmin. Pihalla on nyt kukassa osa syreeneistä. Löytyy violettia ja valkoista syreenipensasta, syreeniaitaa (joka ei ehdi kukkimaan, kun sitä niin leikataan) ja varretettu pikkusyreeni, jonka leikkaan palloksi. Vanha rhrodo on vielä nupuillaan.