Valitse sivu

kevät on-off

Sammalen alla
virtaa ääneti puro.
Kuuntelen sitä.
Kohta minusta tulee
läpikuultava, tyyni.

-Ryôkan

Kevät/kesä tulee taas kaksi askelta eteen ja välillä yksi taakse. En niin haluaisi nähdä lumi- tai räntäsateita, vaan muutaman asteen lämpötilan nousua ja loppujenkin lumien sulamista. Vielä ei voi pipoja ja hanskoja ”kesäteloille” laittaa. Niinkuin ei talvitakkiakaan.

Ikkunoita aloittelin pesemään, mutta en ole vielä saanut suurta kevätsiivousinspistä aloittaa kaappien siivousta ja vaatekaappien inventaariota. Nyt tässä olis aikaa, mutta kaikkea muuta kivempaa tekemistä tuntuu aina löytyvän. Nyt elän ”sitku” aikaa. Tammi-helmikuussa mietin, että sitku työt loppuu ja on sitä aikaa, niin aloitan talon kaappien SUURsiivouksella. Nyt vaan enempi neulon ja odotan vaan, että lämpenee ja pääsen pihaa laittamaan.

 

 

Kevään kukat

Pihan tulppaanit ja narsissit ovat vasta vähän nousseet, mutta kukat odottavat vielä lämpimämpiä öitä. Yleensä äitienpäivän aikaan takapihalla on valkovuokot kukassa, mutta nyt on vasta sinivuokkojen aika. Sen verran on kesän tulo myöhässä.
Sisällä esikasvatetut daaliat ja gladiolukset ovat jo kasvaneet pitkiksi ja odottavat ulkoilusäitä. Pitää vaan jaksaa odottaa uuden kasvukauden alkua. Orvokkikaupassa voisi jo käydä, mutta muut kesäkukat saavat vielä odottaa.

 

Kevään ekat

Vappu ilmapalloineen, brunsseinen ja kevään ensimmäisine jäätelökioskin jäätelöineen on jo takana.
Brunssilla maisteltiin mm. churroja. Ilmapallot piti laittaa korkealle, ettei kissan kynnet päässeet niihin käsiksi.
Vapputorilla tarkeni juuri ja juuri syödä jäätelöt. Auringon puolella. Ekat irtojäätelöt ulkona silti vaan jotenkin kesän aloittaa, vaikka vähän korvia palelsikin. Yo-hattu ei paljon korvia lämmitä.