Valitse sivu

 Kaikenlaista kässää

En ole oikein makrameen ystävä. Ehkä en tykännyt niistä 70-luvun lopulla, kun ensimmäisen kerran niitä näin, enkä nyt uudestaan 2020-luvulla. Tämän valkoisen makrameen tein silti tyttärelle, kun hän ”tilasi” sellaisen.
(Piti olla joululahja, mutta ei ihan ehtinyt valmistua.) TaitoShopista löysin tarvikepaketin, josta ”kuoriutui” tällainen.

Kuopiolainen kukkakauppa Pioni ja Poimulehti järjestää muutamana iltana kuukaudessa kukkatyöpajoja. Kävin sellaisessa, jossa tehtiin kransseja kuivakukiksta. Valitsin mustaan rautaympyrään tumman violetteja ja valkoisia kukkia, heiniä ja (tietysti) muotikasvia, eukalyptusta. Kurssi oli niin piristävä, että on pakko päästä uudestaan tekemään jotain kivaa kukista. Kurssilla ainut hankaluus oli valita kaikista niistä lukuisista kasveista, joita siellä oli käytettävissä. Kaikki tekivät kauniita, oman näköisiään kransseja (ei mitään mallista tekemistä) ja ohjaaja oli tosi kiva.

 

 

 

  Lisää valoa!

Kasvilamppu on nyt käytössä päivittäin (iso kuva) ja ”telkkarihuoneeseen” löysin tämän mustan, seinälle kiinnitettävän lampun. Lukiessa ja käsitöitä tehdessä kaipaa kunnon valoa, vielä niin pimeää ja ikävä ikänäkö. 🙁

 

Kissaa odotellessa

Kissaa on jo kauan odotettu. Kohta se on rokotettu, sirutettu ja kastroitu. Sitä meille odotellessa on ehditty hankkia perustarvikkeet uudelle tulokkaalle. Virkkasin sille sängyn, jos se nyt haluaa muualla nukkua kuin jonkun kainalossa.