Valitse sivu

”Nyt on lokakuu…

…ja minusta näkee sen.”
Juice-musikaalin näkemisen (ja kuulemisen) jälkeen tulee lokakuusta ensin mieleen biisi ”Syksyn sävel”. Päivien lyhentyessä alkaa varmaan jo syksy enemmän näkyä naamastakin. Kaamosaikaan nukun kaikkein huonoiten ja tummia silmänalusia alkaa olla (vuosi vuodelta) hankalampi häivyttää. Onneksi pimenevät illat ovat armollisemmat, eikä kaikkea niin hyvin erota. Pitää polttaa kotona enemmän kynttilöitä ja vähemmän kirkkaita led-lamppuja. 🙂

Pihallakin alkaa olla ruskan värejä. Seinän villiviinissä sitä on isolla pinnalla. Kohta alan syyssipuleita maahan piilottamaan ja kevättä odottamaan. Valkoista väriä kaipaan lisää ja laitan valkoisia tulppaaneja ja narsisseja. Lumikelloja ja krookuksia löytyy jo ennestään valkoisina.

Mietin, että jokohan nyt on se aika, kun alan tekemään kaikki ne asiat, jotka olen siirtänyt möhemmäksi. Teen ”sitten syssymällä”. Ainakin pihan syystyöt on nyt hyvä tehdä, kun kuivia ja lämpimiä syyspäiviä vielä on. Etupihan kivityöt ovat vielä kesken. Odotellaan soraa graniittilaattojen alle. Vanhat laatat on nyt nostettu ja ne olisi saatava maahan takaisin ihan lähipäivinä.

Kun syyssateet ja viileys lisääntyy, voikin jatkaa ”sisäilyä”; sisustamista ja neulomista enemmän. Tv-/takkahuone (”lounge”) kaipaa vielä jotain piristystä. Uusi tapetti voisi olla poikaa…

Kahvia!

Meillä jokainen päivä on kahvipäivä, mutta tänään, 1.lokakuuta, on kansainvälinen kahvipäivä. Sen kunniaksi kahvi on saanut kaverikseen, (ah, niin maukkaan), voipullan.

 

Taidetta koteihin!

Uusin hankinta, Esa Riipan etsaus, valmistui kehystäjältä ja pääsi heti olohuoneen seinälle.

 

Tv-/takkahuone tämän päivän, lokakuun alun,  kuosissa. Kaappiin nojaavat vielä löytämäni parilasiovet, jotka joskus saadaan olohuoneen ja ”loungen” välille, nykyisen puisen haitarioven tilalle. Valitettavasti tällä hetkellä meidän perheen remonttimiehellä on nyt niin kiirettä oikeiden töiden kanssa, että ovet vielä odottavat asentamista ja pienen seinänpätkän rakentamista. Jospa sitten vieläkin syssymmällä olisi aikaa…