Valitse sivu

Viimeisiä kesäpäiviä

”Sommaren är kort”. Pohjolan kesä ainakin. Vasta äskenhän lumet sulivat ja koivut olivat hiirenkorvalla…
Elokuun lopulla on tehty ulkohommia ”pois alta”. Ulko-ovi sai uudet panelit (kiitos kätevän mieheni), jotka maalasin vaihteeksi valkoiseksi ja portaat saivat uuden valttauksen. Jos alkaa syyssateet, niin silloin pitää keskittyä siisteihin sisätöihin. Mutta onneksi vanhassa talossa ei ole sitä vaaraa, että pääsisi remontoiminen loppumaan. Ja aina voi vaihtaa tapetteja uudempiin.
Pimenevät illat saivat etsimään kynttilälyhtyjä ja niitä on taas mukava polttaa ulkona ja kuistilla. (Muulloinkin kuin venetsialaisissa).

Muhun malliin

Kaappeja siivotessa löysin monta kesää sitten Muhusta hankkimani kirjontatarvikesetin: villakangaspalan ja kirjontavillalankaa. Nyt – lopultakin – sain kirjottua ja ommeltua silmälasipussukan valmiiksi. Ehkä pitäisi siivota kaappeja useammin!

 

retroa

Kaivelen lankakaapeista lankoja ja yritän saada ”jämälankoja” käytettyä pois. Valitettavasti sorrun koko ajan hankkimaan uutuuslankojakin, niin eivät pääse langat varmaan koskaan loppumaan. Pistaasinvihreä kerä sopi mielestäni vohvelineulokseen ja tuli heti fiilis, että tämähän näyttää tutulta; varmaan olen 70-luvulla nähnyt jotain tällaista.

 

Heti kun kukkasipulit saapuivat kauppoihin, piti jotain ensi keväälle saada. Valkoisia kukkia kaipaan pihalle lisää. Tulppaaneista löytyi kerrottukukkaista valkoista.