Valitse sivu

 Heinäkuussa, heinä suussa

Daaliat (tässä Arabian Night -daalia) ja pionit ovat parhaillaan kukassa. Ulkoportailla kukkii muutkin kesäkukat, joista laventeli pärjää siinä paahteessa parhaiten ja siitä perhosetkin tykkää. Takapihalla juhannusruusut kukkivat portin (joka miehen kanssa tehtiin) pielessä. Ja vanhat rodot jaksavat vuodesta toiseen kukkia kauniin violetteina. Hyvä että talon aikaisemmat omistajat ovat senkin taimen aikoinaan maahan laittaneet. Ja kun 50- ja 60-luvuilla omistajana on ollut metsänhoitaja, niin hän on halunnut tontille sembroja, tammia ja paljon isoja puita, jotka ovat meidänkin ilona.

Heinäkuu on tavallisesti ja automaattisesti ollut kesälomakuukausi. Valitettavasti tämän vuoden heinäkuu menee töiden merkeissä. Josko sitten elokuussa olisi enemmän aikaa pihaakin laittaa.

 

Puiston kauneutta

Työmatkoilla kierrän Valkeisenlampea molemmilta puolilta. Samalla saan ihastella kauniita istutuksia ja haistella ruusupuiston ruusujen tuoksua. Viime vuosina puistosta on tullut koko kansan vapaa-ajan vietämisen paikka; tilaa ja toimintoja riittää lapsista vanhuksiin.

 

Mökkeilyä

En oikein ns. mökki-ihmisiä ole, mutta pari päivää kesässä käydään mökillä saunomassa. Pielisen vesi on niin kylmää, ettei siinä yleensä kauaa kykene pulikoimaan. Tässä saunan kuistilla on hyvä vilvoitella ja katsella kaukaisuuteen (tästä näkymä Lieksan suuntaan).

 

Liljoja…

Pala olkkaria.

 

Bananarama –  Kuohkeita hiuksia ja reipasta menoa… Coldplay…hmm…enemmän tätä päivää…ja hauska animaatio.