Valitse sivu

 Lisää valoa ja väriä

Kevään tulppaanit saapuvat kauppoihin vuosi vuodelta aiemmin.
Heti joulukukkien jälkeen löytyy tulppaaneja ja esikoita raikkaissa kevään väreissä. – Voiko kotona olla kukkia ikinä liikaa?!

Nyt on olohuoneen talviverhot vaihdettu kesän valkoisiin. Kaikki viherkasvit eivät talven kuivasta sisäilmasta selvinneet ja niitä on pitänyt uudistaa. Joillekin pitää vaihtaa mullat ja yrittää vielä piristää, vaikka elonmerkkejä niissä on vain vähän.

Kallea helposti paleltaa. Onneksi se nukkuu enimmäkseen takan viereen tehdyssä sängyssään. Päiväunia voi nukkua sitten vaikka nojatuolissa ja mahdollisimman tiiviissä ”paketissa”.

Aloitin neulomaan lapasia, joiden malli on löytynyt Pärnusta vuodelta 1901.
En voi olla ihailematta sen ajan naisten taitoa ja luovuutta. Ei ole silloin ollut teknisiä apuvälineitä kuvioiden suunnittelussa. Tuskin monella on ollut edes luku- ja kirjoitustaitoa, vaan malleja on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Tähän tulee valkea kukkaköynnös siniselle pohjalle. Langat ovat Novitalta ja värit enemmän tätä päivää. Neulomista vähän hidastaa Kallen jatkuva sylissä oleminen, mutta sitä varmaan paleltaa, onhan ulkona sentään pakkasasteita!

 

 

Kevään värejä

Uusien neuleiden väreissä näkyy ja tuntuu jo kevät. Nyt työn alla vaihteeksi (lehmuksen) vihreät pitsisukat. Ehkä nämä jäävät ihan omaan käyttöön.

 

Kasveillekin valoa

Plantagenista löysin tämän metallisen valoammpelin. Nyt saa pimeänkin nurkan kasvi valoa.

 

Video on vanha kuin mikä, mutta homma toimii edelleen. Rillit on upeat!