Valitse sivu

 

 Tammikuu on pakkaskuu…

Tammikuu on yleensä ollut pakkaskuu, muutenkin kuin lastenlaulun mukaan. Nyt vain ulkoilusäät ovat olleet ihan mahdottomia, eikä pakkasesta ole olllut tietoakaan. Onneksi keskustasta löytyy kellarista Tempon salit, joissa ei räntäsade haittaa. Ja onneksi löytyy monta laatikollista sukka- ym lankaa, niin ei käy aika pitkäksi.

Tämän yläkuvan maljakon löysin joulun jälkeen kirpparilta. Sen on joku taitava käsin maalannut. Maljakoita vain alkaa kertyä kaapit täyteen ja alan olla niiden kanssa jo ”lirissä”. Mutta kun pitää olla erilaisille kukille omanlaisensa maljakot. Ja tämä oli niin söpö ja niin erilainen kuin muut maljakkoni.

joulun rippeitä

Vielä ainakin loppiaiseen saa kuusi olohuoneen, muuten niin tyhjässä nurkassa, seisoa. Muuten joulukoristeita puretaan vähitellen. Joulusuklaita on (valitettavasti) vielä tuhoamatta. Joulukukkia piti vielä joulun jälkeenkin hankkia. Nyt kun niin halvalla sai…Ja ensimmäiset hyasintit ostin jo marraskuussa. Hyasinteista tykkään valkoisina ja violetteina.

Sytytyspaloja

Kynttilänpätkiä oli kerääntynyt jo kasa. Meinasin jo heittää menemään, kunnes huomasin Kodin kuvalehdessä ohjeen. Steariinista, vanulapuista ja serveteistä voi askarrella sytytyspaloja. Piti heti kokeilla. Kuulemma toimivat, ainakin meidän takassa.

Joulumusaa, permanentteja ja reilun kokoisia olkatoppauksia.