Valitse sivu

Joulu saapuu

Joulu lähestyy melkein huomaamatta. Ennenkuin päästään jouluun, on kahlattava harmaan marraskuun läpi. Marraskuu tuo mukanaan pimeyden ja kylmyyden. Niitä vastaan taistelen takkatulen, sähköisten ja elävien kynttilöiden voimin.
Mikään ”jouluihminen” en edelleenkään tunnusta olevani. Kevättä vain odottelen ja sitä ”ihmettä”, mitkä syyssipulit keväällä nousevat maasta. Mutta tästä pimeimmästä vuodenajasta on jotenkin selvittävä kevääseen ;). – Suklaata se kyllä vaatii aika paljon….

luonnon aineksista

Käpykransseja olen tehtaillut useana talvena. Joka kesä pitää vaan muistaa kerätä käpyjä talteen. Tämän pintaan sumutin vähän tekolunta vaaleutta antamaan. Onneksi Nurmeksen mökin pihalla on paljon suuria mäntyjä, jotka pudottavat reilusti rakennusaineita talven askarruksiin.

 

valoa!

Koottavan ledhimmelin tilasin viime jouluksi. Sen kasaaminen vaati hiukan hermoja, mutta himmelistä riittänee iloa useampaan jouluun.

 

Olohuoneen pimeä nurkkaus sai aatonaattona kuusen valoineen. Tänä(kin) vuonna koristeet ovat pääosin valkoiset. Ensi vuodeksi täytyy etsiä suurempia koristeita. Nämä viimevuotiset olivat paljon matalamman kuusen koristeina, mutta näyttävät nyt suuremassa kuusessa turhan pieniltä.